Den grønne Kanal
        
forside
        Det grønne Øre  Det grønne Øre

 Vort elektroniske medlemsblad

  2022     
         
     

Lokalradio
   på FM 
90,4 MHz

2011nummeret

Den økologiske   
   Have

museum
museum indgang

teknik
museum3 uds. billeder
raketterne
Bells telefon
Sherlock Holmesradon i dit hus?
nyt

radiouniversitetet udstiller
Linnet og Laursen Radioapp.

FMradio mere skole,

Computeren mv.

Elevator nyhedskommentarer


ørkenen
udsendelser

radioteatret

litteratur

videnskab

historie

madprogram
radiokøkken

årstiden og vejret

nyhederne

gade og vej

miljøet

klimaet

hobby

opfindelser

rejsebreve og verden

nye tanker om politik, socialisme og udviklingen

Efter mere end 31 år i æteren synes tiden nu at nærme sig for afslutningen af FM radioernes tid.

Mange bærende kræfter er faldet fra i mellemtiden. Radioer er lukket, folk og ildsjæle "har fadet ud" eller er døde og borte. På vor frekvens er endnu en station på vej mod lukning, så sende(r)samvirket, ikke synes at kunne bestå, med de så kun 4 stationer med deres meget begrænsede kapacitet af erfarne og dygtige  administrative kræfter. Der er formentlig ikke den samme entusiasme for lokalradioer i græsrodsudgaven, som der var for 35 år siden, så det er ikke forventeligt at nye kræfter kommer til.
                                         

Man kunne mene at FM mediet skulle kunne holde mindst 5 år mere, men ildhuen synes at være blegnet hos mange stationer og nogen hævder at tiden nu er til kun internetmedier, som unge lytter til og ser. Imidlertid mener andre, at det er rart med "flow medier, der bare kan køre i baggrunden af sig selv uden "log in" og betaling og der er da stadig enkelte radiofolk, der finder det sjovt at lave noget for dig at lytte til.

                                            

Der er sket meget i verden i de sidste 30 år. Ytringsfriheden er indskrænket i høj grad, krigene har hærget fra bombningen af Serbien i 1999 og til idag og udsigterne for verden er mere dystre end nogensinde før... endog under "den kolde krig". I mere end 50 år havde Europa det ret fredeligt, men så kom Balkankonflikten og alle de store krige med flygtningestrømme og lidelser, som fuldstændigt forandrede verden. Nu styres menneskene af nogle få amerikanske "sociale medier", der med propagandaindpiskning fortæller folk, hvad de skal mene og føle. Og mange gør det, mens resten slettes fra debat og meningstilkendegivelse og det hedder "Det mener vi alle".

Her er det, at der mangler stemmer, der kan stille spørgsmålstegn ved det, for mener virkelig alle det de får besked på at mene fra de statskontrollerede og "politisk korrekte"  kilder, der er selektive ud over alle grænser?

Alt det kan godt mane til eftertanke.

Vi vandrede til Paris på fredsmarch eller sad troligt dag efter dag ved mixerpulten foran mikrofonen og sendte vores tanker og reflexioner ud til menneskeheden. Om fredelig samexistens , et bedre samfund,  en sundere og bedre mad og hvad det nu blev til i de tusinder af timers taleradio.

Hvad blev der egentlig af det? Altså udover glæden hos lytterne, for den var der da ihvertfald.

 Vi gjorde det ikke for berømmelse eller mammon. Vi ville ikke have skulderklap eller "score kassen", men skabe en bedre verden, med mere retfærdighed for de svage og undertrykte v.hj. af fredelige metoder,men vi blev svaret med vold, fortielse, forfølgelse og censur, men håbet var der stadig. Når vi takker af, hvad sker der så? Noget skal der jo ske, for ellers venter kun ulykken for menneskeheden, "big brother samfundet" og opløsningen. Hvad blev der af fredsbevægelserne og en mere retfærdig fordeling af klodens goder? Er der kun tilbage at vente på en frelser, der kan forrette en dommedag? En der kan tvinge forandringen igennem, hvor vi kom til kort.

"but never mind" Gud ved at vi gjorde det vi kunne, selvom vi forventede trusler og modgang. Og indimellem var det både sjovt, spændende og bekræftende. Ikke mange fik alle de oplevelser og mødte så kloge mennesker, der kunne lære os så meget til menneskehedens bedste, hvis det blev det.


                                                         Side 2  
 

   Årets gang: Om sommeren er jorden lidt længere fra solen, men vender den nordlige halvkugle mod solen, så opvarmningen bliver mere direkte og kan opvarme de store landmasser, der findes mod nord, mens store havområder fylder op mod syd. Herved fås yderligere udjævning af temperaturen. Temperaturen udjævnes også af havstrømme og vind.

                      
Da matematikken i solens gang gør det temmelig kompliceret at bruge solhøjde og solobservation til bestemmelse af årets gang med skuddag osv. konstruerede man i oldtiden en egentlig matematisk kalender, som helleristningernes skibsbilleder viser med årstider og perioder, 7 dages uge og avlingen. Dette blev opdaget af stationslederen i 1990'erne.


            Fra Hviderusland 
 
                  Mir slottet.

       
        Fra Minsk

                      

marts 2022


 

 Links

 


computer og nyttige råd og links

 


Retorik

 

 

Hvordan er pæren kommet ned i flasken?

 

 

 

 

 

 

top